Espanya, un dels països de la UE amb un nivell més baix d’anglès

Education First (EF), el centre d’estudis d’idiomes amb presència a tot el mon ha fet públic el passat 5 de febrer a la IV Fira dels Idiomes a l’Estranger Go Global, una nova edició de l’informe EF English Proficiency Index (EPI). Segons aquest informe, Espanya encara es posiciona com un dels països de la Unió Europea amb un nivell més baix de coneixement d’Anglès entre la població, encara que en general gaudeix d’un nivell B1 segons el Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (MECRL).

residencia-sarria_extra-cat_3

L’estudi considera les respostes de 750.000 persones a tot el món, que van haver de respondre a 2 proves diferents amb preguntes de gramàtica, vocabulari, lectura i audició. A més, realitza una anàlisi de 5 milions de respostes compilades entre 2007 i 2012 sobre el creixement de l’idioma.

En l’índex EPI 2013, Espanya es posicionava en el lloc 23 del rànquing mundial, per davant d’Itàlia i França, amb 53,5 punts i un augment del coneixement de l’idioma del 4,5% entre 2007 i 2012. D’acord a l’informe , els motius per formar són la crisi i la falta de llocs de treball per a joves, que amb ànsies de desenvolupar un perfil «més complet» opten per estudiar anglès.

Així mateix, adverteix que les retallades, com l’eliminació de les beques MEC, podrien frenar la tendència de millora en l’estudi de l’anglès. Recorda a més que les beques Erasmus han crescut un 58% des de 2007, i que les beques MEC s’han substituït per beques d’immersió d’una setmana a Espanya, en lloc de fomentar l’estada més prolongada de pràctiques.

El coneixement de l’anglès es important per l’estudiant universitari de cara al seu futur, per això necessitem practicar-ho sovint per tal de no oblidar-ho. Convé realitzar cursos d’anglès a les instal·lacions de la residència d’universitaris o en centres de formació. Així ens assegurarem un coneixement perfecte de l’anglès de cara al nostre futur professional.

Deja una respuesta